Bestuur > Over Jabbeke > Fotoarchief

Fotoarchief
INLEIDING

Sinds enige tijd is de gemeente Jabbeke gestart met de aanleg van een fotoarchief. Het is de bedoeling dat de fotoarchiefdatabank een blijvend centraal geheugen vormt van de gemeente Jabbeke, haar gebouwen, het verenigingsleven, de kunstschatten, beroepen en zo veel meer.

Hiertoe worden nog steeds aanvullingen gezocht. Heeft u nog oude foto's en/of dia's die mogen gedigitaliseerd en gepubliceerd worden? Neem dan gerust contact op via gemeentehuis@jabbeke.be of via 050/81 01 54.

GEBOUWENNiet alleen Jabbeke, maar ook Varsenare, Snellegem, Zerkegem en Stalhille kunnen bogen op mooi en tijdloos onroerend erfgoed. Maar je kunt hier niet alleen geklasseerde gebouwen vinden, ook verbouwingen of weergaven van een tijdsperiode vinden hier een.

JABBEKE - VARSENARE - SNELLEGEM - ZERKEGEM - SNELLEGEM

VERENIGINGSLEVEN


Het verenigingsleven binnen de gemeente Jabbeke is altijd sterk en gediversifieerd geweest. Door de jaren heen blijft dit een centraal punt in de vrijetijdsbeleving.

KVLV - KWB/KAV - DE DRYE SWEERDEN - ZIEKENZORG

BEROEPEN


Softwareontwikkelaar, social media manager, milieuconsulent: het is maar een greep uit een hele reeks moderne jobs die vroeger wenkbrauwen zouden hebben doen fronsen. Maar welke beroepen uit het verleden zijn vandaag zo goed als uitgestorven en kennen de meeste mensen tegenwoordig nauwelijks of zelfs gewoonweg niet (meer)?

BEROEPEN

KUNSTSCHATTEN


Eén kenmerk hebben alle kunstwerken gemeen, of het nu een schilderij is, een theaterstuk of literatuur: kunst bezit een bepaald patroon, een bepaald ontwerp. De kunstenaar heeft het op zorgvuldige wijze gecomponeerd. Toch hoeft dat niet altijd zo te lijken. Kunst wordt immers pas kunst op het moment dat het wordt waargenomen.

KUNSTSCHATTEN